Menu:

Het Huis van het Kind Brugge wil de bestaande dienstverlening voor ouders en kinderen overzichtelijker en toegankelijker maken.

Tutjesboomfeest

Op het domein van de Joert staat een heel bijzondere boom: de Tutjesboom! Je kan er het ganse jaar terecht om via een leuk ritueel afscheid te nemen van het tutje van je kind. We willen de onthulling van de boom samen met jullie vieren en organiseren een heus tutjesboomfeest! Voor gezinnen met kinderen van 0 tot 6 jaar.

Wat mag je verwachten: De tutjesfee komt langs · Voorleesmomentje bij schrijfster Kathleen Amant van ‘Milan en de tutjesboom’ · Speelparcours · Samen lekker koken met de piepkeuken · Knutselsessie met oude spullen met ‘pimpanel’

Zondag 19 mei van 9u tot 13u in de Joert (Weidestraat 81, 8310 Assebroek) 

Inschrijven kan via het evenement op de facebookpagina of via info@opvoedingswinkelbrugge.be of 050 47 55 15. 

Samen sterker opvoeden

Alleen, zonder partner, de opvoeding van je kind(eren) opnemen brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Soms lijkt dit onmogelijk, maar dat is het niet!

Met SAMEN STERK STAAN, willen we éénoudergezinnen samenbrengen om ervaringen te delen en leren hoe we zelfzeker binnen ons gezin kunnen staan. Binnen onze ouderkring is er ruimte om ervaringen en tips met elkaar te delen en leren we aan de hand van enkele leuke oefeningen hoe we stevig in onze schoenen kunnen staan.

De volgende sessies gaan door op donderdag 9 mei, donderdag 6 juni en donderdag 4 juli. Klinkt dit iets voor jou? Meer info en gratis inschrijven via info@opvoedingswinkelbrugge.be of 050 47 55 15. 

Babybabbels

Babybabbels is bedoeld voor ouders van jonge kinderen. 

Dinsdag 30 april om 18.45uur tot 19.30 uur: Lekker en gezond eten. Samen maken we eenvoudige, goedkope, lekker & gezonde hapjes klaar !

Dinsdag 28 mei om 18.45 uur tot 19.30 uur: Ontdek samen met uw kind het plezier van boeken lezen

Info en inschrijven via inge.rappe@telenet.be en mieke.van.damme@gmail.com

Locatie: Buurtcentrum De Dijk
Blankenbergsesteenweg 221
8000 Brugge St-Pieters

een samenwerking van Gezinsbond Brugge, Huis van het Kind Brugge en Buurtcentrum De Dijk. 

Algemene info: patrick.anthone@brugge.be 

 

Lezing 'Opvoeden doen we samen' - De Blauwe Lelie

Vereniging De Blauwe Lelie organiseert een vorming naar aanleiding van de week van de opvoeding. De sprekers van die avond zijn Sarah Pollet en Mayken Logghe. Sarah is psychotherapeut voor individuen, koppels en gezinnen en heeft een praktijk in Torhout. Mayken is kinderpsycholoog en werkt in een praktijk in Kortemark.

Kinderen opvoeden en ondersteunen bij het opgroeien vraagt heel wat energie: ‘It takes a village to raise a child’. Vanuit deze gedachte willen we jullie meenemen in het denken rond samen opvoeden van de allerkleinsten. Iedereen die zorg draagt voor jonge kinderen (0-3 jaar) is welkom: (plus-,groot-, pleeg-, adoptie-, …) ouders, onthaalgezinnen, kinderbegeleiders, kleuterjuffen- en meesters, …  Samen dragen we bij om kinderen te laten opgroeien.

De vorming gaat door op donderdag 23/5/2019 van 19u30 tot 21u30 in het auditorium van het OCMW-gebouw, Ruddershove 4 in Brugge.

Je kan je aanwezigheid telefonisch (050/32 75 53) of via mail bevestigen aan Arlette Mattheeuws (arlette.mattheeuws@cikbrugge.be) of Kathleen Tacquet (Kathleen.Tacquet@deblauwelelie.be

scroll naar boven