Menu:

Het Huis van het Kind Brugge is er voor al je vragen over opvoeden en opgroeien. We zoeken samen met jou naar een antwoord of bekijken welke dienst je verder kan helpen. 

JE WORDT OF JE BENT NET OUDER

Je staat voor de uitdaging om tijd te verdelen voor jezelf, je partner, je kind, je werk, je vrije tijd, ...
Je hebt vragen over de opvoeding van de kind.
Goeie kinderopvang kan je hierbij helpen!

WAAROM KINDEROPVANG?

Goede kinderopvang biedt jezelf en je kind meer kansen! Kinderopvang verrijkt en verbreedt de ontwikkelingskansen en opvoeding van je kind. Je staat er niet alleen voor. De vroedvrouw, onthaalouder, kindbegeleider, speelpleinwerker, sportmonitor, ... staan klaar om je met raad en daad bij te staan. Want opvoeden doe je niet alleen!

Kinderopvang voor je kind

Je geeft je kind de kans om samen met vriendjes te spelen en op te groeien, om op te komen voor zichtzelf, om deel te zijn van een multiculturele samenleving, om te ontwikkelen en te leren, om te genieten van een breed aanbod aan materiaal en mogelijkheden, om deelgenoot te zijn van winst en verlies, ...

Je geeft je kind de kans om alles mee te maken wat je kind groot kan maken om straks als jongere en volwassene sterk in het leven te staan.

Kinderopvang voor jezelf

Je maakt tijd voor jezelf: om een opleiding te volgen, een uitdagende job te zoeken, je kennis te verbreden, in te zetten op je werk, je lichamelijke en geestelijke gezondheid te verzorgen, je familie en vrienden te ontmoeten, je hobby's verder uit te bouwen, ...

LOKET KINDEROPVANG

Het Loket Kinderopvang is een informatiepunt voor iedereen die vragen heeft met betrekking tot opvang.

Je kan zelf een geschikt kinderdagverblijf zoeken op de website Kinderopvang Brugge.
Op deze website kun je kinderdagverblijven filteren op de leeftijd van het kind, de deelgemeente en de soort opvangvorm. Hierna krijg je een lijst met mogelijke opties. Als ouder kun je ervoor kiezen om al deze opties te contacteren of om er slechts enkele te contacteren. Hierin ben je volledig vrij.

Wanneer het zelf niet lukt om een geschikte kinderopvang of onthaalouder te vinden, kun je steeds contact opnemen met het Loket Kinderopvang.

“Het Loket Kinderopvang is een informatiepunt voor iedereen die vragen heeft met betrekking tot kinderopvang. Je kan er informatie bekomen over opvang in het algemeen, maar ook een overzicht van de verschillende opvangmogelijkheden in Brugge. We helpen je met de aanvraag van een kindcode maar we willen je vooral ondersteunen bij je zoektocht naar een gepaste kinderopvang. We noteren je vraag en gaan vervolgens op zoek naar een kinderopvanginitiatief dat zoveel mogelijk aan jouw wensen voldoet.”

Loket Kinderopvang
Huis van de Bruggeling
Frank van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge (aan het stationsplein)
T. 050 47 55 14
loket@kinderopvangbrugge.be
 

TIJDELIJKE (CRISIS)OPVANG MET OPVOEDINGSHULP

CKG Sint-Clara is een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning. Het CKG biedt opvoedingshulp aan gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar, waarbij het opvoedingsgebeuren vastloopt of dreigt vast te lopen. Naast de begeleiding die wij bieden aan ouders, kunnen wij eventueel ook instaan voor de
dag- (maximum 3 maanden) en/of nachtopvang (maximum 6 weken) van de kinderen binnen een leefgroep.

Wij staan ook in voor crisisopvang (maximum 1 week) en zijn daartoe 24 op 24 uur bereikbaar, elke dag van de week.

CKG Sint-Clara
Garenmarkt 9, 8000 Brugge
T. 050 33 82 06
ckg@sint-clara.be
Bezoek de website van CKG SInt-Clara.

 

BABYSITSERVICE

Je wil er een avondje op uit, maar je hebt geen oppas? Bel onze babysitdienst! Zij regelen voor jou een geschikte babysitter.

In onze stad zijn verschillende babysitdiensten actief:

CENTRUM INCLUSIEVE KINDEROPVANG

Iedereen is welkom in de kinderopvang ook kinderen met specifieke zorgbehoefte.

Wat is inclusieve opvang?

“Inclusieve kinderopvang” wil zeggen dat een kind met een specifieke zorgbehoefte samen met kinderen zonder specifieke zorgbehoefte wordt opgevangen.

Voor wie?

Als ‘Centrum Inclusieve Kinderopvang’ bieden wij ondersteuning aan ouders die vragen hebben rond inclusieve opvang.

Ook iedere organisator van kinderopvang kan beroep doen op ondersteuning door de inclusiecoach van de eigen zorgregio (zorgregio Brugge, Zedelgem, Jabbeke, Oostkamp, Damme, Beernem). Deze ondersteuning is steeds op maat en is gratis.

Contactgegevens:

Centrum Inclusieve Kinderopvang

De Blauwe lelie

Rudderhove 4

8000 Brugge

Tel.: 050/327553

Tel.: 0471/562388

arlette.mattheeuws@deblauweleliebrugge.be

http://www.cikbrugge.be

Kind en Gezin

Kind en Gezin organiseert zelf geen opvang, maar treedt op als algemene regisseur van de kinderopvang in Vlaanderen en in Brussel. We zijn zowel bevoegd voor de opvang van allerkleinsten als voor sommige opvang van de kinderen uit het basisonderwijs.

Voor meer informatie: https://www.kindengezin.be/kinderopvang/default.jsp

scroll naar boven