Menu:

Het Huis van het Kind Brugge is er voor al je vragen over opvoeden en opgroeien. We zoeken samen met jou naar een antwoord of bekijken welke dienst je verder kan helpen. 

Houvastgroep voor alleenstaande ouders

Voor wie?
Een houvast voor iedereen (ouders, opvoeders, grootouders) die alleen instaan voor de opvoeding
van de kinderen om welke reden dan ook.

Wat?
We komen samen op momenten die passen en die in groep zijn afgesproken. Bijeenkomsten met en/of zonder kinderen zijn mogelijk (bijvoorbeeld uitstapjes). Indien kinderopvang een probleem is zoeken we samen naar een oplossing. De inhoud van deze bijeenkomsten wordt samen met de groep vastgelegd op basis van wat de deelnemers als ondersteunend ervaren.

Info en inschrijven
Meer info bij lieselot.goethals@huisvanhetkindbrugge.be
gsm: 0476/967794

Bij interesse van 5 ouders kan de groep van start gaan.

Borstvoedingsvriendelijke locaties in jouw omgeving

Jonge moeders weten graag waar ze hun baby rustig kunnen voeden in de openbare ruimte. Samen met het Perinataal Netwerk van het Huis van het Kind Brugge ontwierp en drukte ‘De Wieg’ daarom een raamsticker met het internationale borstvoedingslogo en de uitnodigende slogan ‘Hier ben je welkom om je kindje te voeden’. 

Wil je graag weten waar je terecht kan in jouw omgeving? Op de website van De Wieg kan je de lijst terugvinden: http://www.dewieg.be/borstvoedingsvriendelijk.aspx

http://www.dewieg.be/pdf/20190930_persbericht_week_borstvoeding_bvvr_locatie.pdf

Tutjesboom

Op het domein van de Joert staat een heel bijzondere boom: de Tutjesboom! Je kan er het ganse jaar terecht om via een leuk ritueel afscheid te nemen van het tutje van je kind. Wil je je kind op voorhand voorbereiden op het afscheid van zijn of haar tutje? Kom dan het boekje 'Milan en de tutjesboom' ontlenen!

Adres: De Joert - Weidestraat 81, 8310 Assebroek.

Meer informatie via info@huisvanhetkindbrugge.be of 050 47 55 15. 

Z.art

Het Z.art project is een project voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die opgroeien in een kwetsbaar gezin. We bieden de kinderen een veilig positief opvoedingsklimaat aan waarin ze kunnen groeien in hun zelfstandigheid.

Naast een veilig klimaat hechten we veel belang aan hun welbevinden en betrokkenheid, hun talenten staan bij ons centraal. We kijken vanuit de interesses van de kinderen en passen ons vrijetijdsaanbod daarop aan.

Naast het aanbieden van een vrijetijdsaanbod bieden we ook huiswerkbegeleiding aan. Hier ondersteunen we zowel de kinderen als hun ouders in het samen maken van het huiswerk.

 

Waar: Gemeenschapshuis WUK-kot, Marktplein 12 in Zeebrugge

Wanneer: elke woensdag van 14 tot 17 uur (behalve in de schoolvakanties)

Contact: 050 33 82 06 (CKG Sint-Clara)

Contactpersonen: Loes Olivier en Line Van Wassenhove

 

STOP 4-7

CKG Sint-Clara biedt het STOP 4-7 programma aan. STOP 4-7 organiseert hulpverlening (training en begeleiding) voor jonge kinderen, tussen 4 jaar en 7 jaar en 11 maand, die moeilijk gedrag stellen thuis en/of op school.
Het STOP 4-7 programma richt zich op het kind, de ouders en de school.

We leren de kinderen zich sociaal vaardiger te gedragen. Om het gedrag van het kind echt te verbeteren, is het nodig dat ook de ouder(s) en de leerkracht meewerken.

De kinderen komen samen in een kleine groep met maximum 10 kinderen en dit 10 keer een volledige schooldag. Door met andere kinderen samen te werken en te spelen, leren ze zich aangenamer te gedragen. We streven ernaar dat ze beter opschieten met leeftijdgenootjes en zich na de bijeenkomsten thuis en op school beter gedragen.

De ouders komen 10 namiddagen samen om verschillende opvoedingsthema’s te bespreken. In groep praten we over wat soms moeilijker loopt bij het opvoeden van uw kind. De ouders en begeleiders wisselen ideeën en tips met elkaar uit.

De leerkrachten van de kinderen uit de groep werken 4 voormiddagen rond het thema ‘opvoeden in de klas’. De leerkrachten en de begeleiders geven elkaar tips hoe ze kunnen omgaan met vervelend gedrag op school. Ze leren een kind aan te sporen om zich leuker te gedragen en kunnen dit dan inoefenen in de klas.

 

Waar: CKG Sint-Clara, Garenmarkt 9 in Brugge

Wanneer: elk schooljaar, in het eerste en derde trimester

Contact: 0475 73 74 37, ckg@sint-clara.bewww.ckgsintclara.be

Contactpersoon: Marlies Marchand

 

Help, mijn kind doet moeilijk

Een oudercursus georganiseerd vanuit CKG Sint-Clara. Thema’s die aan bod komen in dit programma zijn: positief ouderschap, leerwetten, straffen en belonen,  complimenten geven, ….

Het programma telt 5 groepssessies, 1 terugkomsessie na 14 dagen én is kosteloos.

 

Wanneer: op vraag (we starten met een groepje minimum van 8 tot 12 ouders)

Contactpersoon: Evelien Huys

 

Tweedehandsbeurzen

De Gezinsbond organiseert tweedehandsverkopen. Hierbij verkopen gezinnen bruikbare kinderkleding en speelgoed aan betaalbare prijzen aan andere gezinnen.

Klik hier voor tweedehandsbeurzen in de buurt.

Kind en Gezin

Volg alle activiteiten van Kind en Gezin via hun Facebookpagina.

Kind en Gezin - ontmoeting

Elke maandagvoormiddag van 9.30u tot 12 uur zijn de medewerkers van Kind en Gezin aanwezig in inloophuis 't Sas voor alle babbels en vragen die je nooit eerder durfde te stellen over baby's, peuters en kleuters. 

vast vormingsaanbod

Wil je als organisatie, vereniging, school, etc. een vormingsaanbod voorzien voor ouders en opvoeders? Neem gerust contact met ons op! 

scroll naar boven