Menu:

Het Huis van het Kind Brugge is er voor al je vragen over opvoeden en opgroeien. We zoeken samen met jou naar een antwoord of bekijken welke dienst je verder kan helpen. 

KIND EN GEZIN

Over Kind en Gezin 

Kind en Gezin is een agentschap van de Vlaamse overheid. Het heeft als opdracht om actief bij te dragen tot het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen door dienstverlening op de beleidsvelden preventieve gezinsondersteuning, kinderopvang en adoptie.

Kind en Gezin is er voor alle kinderen, dus ook voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.

De dienstverlening van Kind en Gezin is gratis voor alle inwonenden van Vlaanderen. 

Verder is Kind en Gezin Brugge te volgen op Facebook Kind en Gezin Brugge. Ouders vinden daar handige tips terug, we zetten onze werking in de kijker en posten ook al onze activiteiten. Je kan ons ook een berichtje sturen via onze Facebookpagina. 

Huisbezoeken

Tijdens de eerste maanden na de geboorte brengt onze verpleegkundige minimaal 1 huisbezoek. Tijdens elk contact maakt Kind en Gezin tijd voor wat je wil bespreken. Dit kan gaan over de voeding, gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van je baby en over hoe je je als ouder voelt, maar ook over hulp, moeilijke financiële omstandigheden, …

Voor meer info: https://www.kindengezin.be/gezinsondersteuning/dienstverlening-door-kind-en-gezin/huisbezoeken/

Gehoortest

Als je baby tussen de 2 en 4 weken is, voert een medewerker van Kind en Gezin een gehoortest uit. 

Voor meer informatie: https://www.kindengezin.be/gezinsondersteuning/dienstverlening-door-kind-en-gezin/gehoortest/

Oogtest

Op het consult van 12 en 30 maand voert de regioverpleegkundige van Kind en Gezin een oogtest uit. 

Voor meer informatie: https://www.kindengezin.be/gezinsondersteuning/dienstverlening-door-kind-en-gezin/oogtest/ 

 Consultatiebureaus

Wanneer jouw kindje jonger is dan drie jaar, dan kun je een afspraak maken bij het consultatiebureau. Reddie Teddy en Kind en Preventie organiseren deze dienstverlening in samenwerking met Kind en Gezin. Daar krijgt je kindje een gratis preventief onderzoek (meten en wegen). De arts onderzoekt het kindje en geeft het gratis vaccinaties.

Ook kun je advies krijgen over de gezondheid, voeding, verzorging, … en word je ondersteund bij problemen.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van Kind en Gezin.
Je kan Kind en Gezin ook contacteren via de Kind en Gezin Chat.

Klik hier voor een overzicht van de consultatiebureaus georganiseerd door Reddie Teddy.
Klik hier voor een overzicht van de consultatiebureaus georganiseerd door Kind en Preventie.

DE WIEG

Bij vragen over borstvoeding kun je bij ‘De wieg’ terecht.

Bij ‘De wieg’ kun je steeds terecht voor al je vragen over borstvoeding en andere zaken waarover je als beginnende ouder vragen hebt. Zij bieden ook infomomenten aan waar je veel kan bijleren.

Op de website vind je enkele veel voorkomende vragen met antwoord, en een borstvoedingsbrochure.

Wist je ook dat er enkele plaatsen zijn waar je als borstvoeding-gevende-mama welkom bent? Ze zijn zelfs voorzien van een bepaald logo.
Het overzicht vind je op de website van De Bakermat.

DE WIEG
Ezelpoort 5, 8000 Brugge
T. 050 33 38 53
info@dewieg.be
Bezoek de website van De Wieg.

BRIEVEN AAN JONGE OUDERS

Elk gezin waar een kindje geboren wordt, kan 2,5 jaar lang gratis de 'Brieven aan Jonge Ouders' ontvangen. Jonge ouders krijgen daarin heel wat tips over de ontwikkeling, verzorging en opvoeding van hun jonge spruit.

'Brieven aan Jonge Ouders' is een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen, nuttige tips rond opvoeding en boeiende weetjes over baby's. Het allerleukste? Onze boekjes volgen jouw kindje op de voet: van een wolk van een baby tot een koddige kleuter. Leuke lectuur op het perfecte moment! Of het nu je eerste kindje is, of je tweede, derde, vierde... of je hebt er eentje geadopteerd: iedereen kan de gratis reeks aanvragen.

Ben je pas papa of mama geworden? Laat het ons weten! Om de volledige reeks aan te vragen kan je hier je gegevens doorgeven.

 

REDDIE TEDDY NIEUWSBRIEF VOOR JONGE OUDERS

Maandelijks brengt Reddie Teddy een nieuwsbrief voor jonge ouders uit. Door middel van deze nieuwsbrief willen we jullie graag op de hoogte houden van tips en weetjes rond opvoedings- en gezondheidsthema’s.

Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

 

scroll naar boven